Вчора, 27 грудня з летовища харківського аеропорту до українців звернувся розвідник-вінничанин, котрий був звільнений з російського полону в межах “великого обміну” полоненими між українськими силовиками та російськими найманцями.


Нижче – текст звернення звільненого бійця, який наживо транслював телеканал “Прямий”:

– Для мене це якесь чудо, я ще не зовсім розумію, що відбувається, тому що ще вранці ми сиділи в Макіївці та їли баланду, а потім ще шість годин їхали в автозаку. І тому дуже тяжко повірити, що це все відбувається насправді.

Я хочу подякувати нашій світській владі: Президенту та уряду, а також хочу подякувати духовній владі, адже напевно саме ця єдність і призвела до того, що нас звільнили.

Це дуже хвилюючий день, але ця радість не є повною, тому що не всі хлопці повернулися звідти. За цей час, поки ми там сиділи, ми стали єдиною сім’єю і мені дійсно зараз поруч не вистачає хлопців, які залишилися там. Президент і церква запевняють, що зроблять все для того, аби це якнайшвидше сталося (звільнення решти бійців з полону, – ред) і ми будемо в це вірити.

Хочу дуже подякувати рідним та всім тим людям, хто їх підтримував, тому що бути сам-на-сам з такою проблемою – це дуже тяжко. Я хочу всіх попросити підтримати рідних тих людей, які ще перебувають в полоні”.

Окрім того Кириченко зазначив, що “труднощі полону допомагають людям розкритися”.

– Я бачив людей, які там по-справжньому знаходили Бога, я бачив людей, які своїми молитвами там робили чудо. Я бачив багатьох, які там кинули палити, взялися за фізкультуру, почали писати просто чудові вірші. Хтось почав займатися іноземними мовами. Я бачу, наскільки великий потенціал нашої нації, якщо навіть в полоні таке відбувається.

Кириченко зазначив, що дуже багато спілкувався із сепаратистами, не приховуючи власних поглядів:

– Вони на повному серйозі не розуміють, що поганого зробив Ленін. Вони дійсно вірять, що Сталін – це свята людина і показували мені православні ікони зі Сталіним. Для мене це незрозуміло. Я відчуваю своїм серцем, що Україна ще не достатньо покаялася за гріх комунізму. Мені здається, якби люди це усвідомили, такої біди, яка сталася на Донбасі та в Криму – її би просто не було, – підсумував звільнений розвідник.

Нагадаємо, що вчора, 27 грудня відбувся великий обмін полоненими між українськими силовиками та проросійськими бойовиками з Донбасу. Україна передала російським терористам 233 особи з обмінного матеріалу, натомість звільнила з полону 73 людини. Багато учасників списку полонених, котрих мали передати бойовикам, відмовився їхати на територію ОРДЛО вже під час обміну і ховався в автобусах.

Vezha.vn.ua

Теги: