Що відбулось у стінах святої Софії 5 лютого

5 лютого у будинку митрополита на території національного заповідника «Софія Київська» відбулося перше в історії засідання Синоду помісної Православної церкви України. Верхівка новоутвореної церкви ухвалила на ньому низку важливих рішень. Зокрема, було змінено назви єпархій, які дублювалися після церковного об’єднання, відбулися призначення на посади у структурі ПЦУ.

Та найбільшою інтригою був персональний склад першого Синоду, який діятиме у перехідний період. «Главком» чатував на архієреїв у Софії і вже там з’ясував, що їм не вдалось уникнути конфліктів. Окремих постійних членів Синоду не влаштувало, як було організоване засідання у Софії і хто був на ньому присутнім. Ба більше, окремі впливові архієреї Православної церкви України тепер не виключають, що рішення цього Синоду можуть бути невизнані Вселенським патріархатом.

Отже, чим спровокований перший внутрішній конфлікт у новій церкві і до чого він може призвести.

Втаємниченість

Інформація про перше засідання Синоду нової церкви у ЗМІ з’являлася декілька разів. Спочатку архієреї планували зібратися у понеділок, 4 лютого, відразу після інтронізації Блаженнішого Епіфанія. Та в останній момент подію перенесли на вівторок 5 лютого. «Мені надійшло повідомлення (від предстоятеля церкви): «Будь ласка, залишайтеся (у Києві) до вівторка, ви берете участь у Синоді», - розповів перед архієрейським зібранням «Главкому» митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Але про те, хто ще братиме участь у Синоді, які питання будуть винесені на розгляд, запрошеним, за його словами, нічого не повідомлялося.

Продовження див. тут


Інформація про перше засідання Синоду нової церкви у ЗМІ з’являлася декілька разів. Спочатку архієреї планували зібратися у понеділок, 4 лютого, відразу після інтронізації Блаженнішого Епіфанія. Та в останній момент подію перенесли на вівторок 5 лютого. «Мені надійшло повідомлення (від предстоятеля церкви): «Будь ласка, залишайтеся (у Києві) до вівторка, ви берете участь у Синоді», - розповів перед архієрейським зібранням «Главкому» митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Але про те, хто ще братиме участь у Синоді, які питання будуть винесені на розгляд, запрошеним, за його словами, нічого не повідомлялося. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/publications/chi-buv-sinod-pershiy-skandal-u-pomisniy-cerkvi-567448.htmlІнформація про перше засідання Синоду нової церкви у ЗМІ з’являлася декілька разів. Спочатку архієреї планували зібратися у понеділок, 4 лютого, відразу після інтронізації Блаженнішого Епіфанія. Та в останній момент подію перенесли на вівторок 5 лютого. «Мені надійшло повідомлення (від предстоятеля церкви): «Будь ласка, залишайтеся (у Києві) до вівторка, ви берете участь у Синоді», - розповів перед архієрейським зібранням «Главкому» митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Але про те, хто ще братиме участь у Синоді, які питання будуть винесені на розгляд, запрошеним, за його словами, нічого не повідомлялося. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/publications/chi-buv-sinod-pershiy-skandal-u-pomisniy-cerkvi-567448.html
Інформація про перше засідання Синоду нової церкви у ЗМІ з’являлася декілька разів. Спочатку архієреї планували зібратися у понеділок, 4 лютого, відразу після інтронізації Блаженнішого Епіфанія. Та в останній момент подію перенесли на вівторок 5 лютого. «Мені надійшло повідомлення (від предстоятеля церкви): «Будь ласка, залишайтеся (у Києві) до вівторка, ви берете участь у Синоді», - розповів перед архієрейським зібранням «Главкому» митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Але про те, хто ще братиме участь у Синоді, які питання будуть винесені на розгляд, запрошеним, за його словами, нічого не повідомлялося. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/publications/chi-buv-sinod-pershiy-skandal-u-pomisniy-cerkvi-567448.html

Теги: