Із 28 квітня по 4 травня на Донеччині пройшли унікальні пасхальні богослужіння. Упродовж тижня служителі церков ЄХБ у співпраці з міжнародною місією «Обітниця миру» провели святкові зібрання у західному регіоні Донеччини. Охоплено такі населені пункти – Тоненьке, Покровське, Галицинівка, Новобахмутівка, Авдіївка, Кам’янка та Завітне.

Святкова пасхальна програма тривала упродовж всього дня. Поруч із духовною складовою, яка включала проповідь, спів і душеопікунські бесіди, кожен із присутніх міг отримати продуктову допомогу: крупи, борошно, хліб тощо. Також просто неба були організовані столи з гарячим чаєм і солодощами. Окрім цього, для людей з проблемами зору був організований прийом офтальмолога та безкоштовна роздача окулярів.

«Люди сьогодні чекають допомоги. Реальної всебічної підтримки – без галасу і популіських цілей. Місцеві служителі євангельських церков допомагають нам бачити потреби людей і відповідати на них, – каже Володимир Іваницький, координатор гуманітарних проектів ВСЦ ЄХБ. – Ми не збираємо людей робити собі рекламу. Ми прагнемо реально їм допомогти і віддати те, що зуміли для них придбати».

Місцеві служителі відзначають, що це був благословенний час, який уже дає свої плоди. Серед мешканців цих міст і сіл є ті, котрі побачили потребу у спасінні, яке маємо тільки в Ісусі Христі. Дехто з них уже виявив бажання звернутися до Бога у молитві покаяння і жити зміненим життям. Особливо чутливими до Слова Божого були ті, хто пережив складні моменти у своєму житті.

«Ми дякуємо тим партнерам, які охоче долучаються до благодійної праці, – додає Володимир. – Зокрема місія «Обітниця миру» на чолі з Олегом Абатуровим з радістю і готовністю відгукується на такі ініціативи. Сподіваємося, що така співпраця триватиме й далі».

Вaptyst.com

Теги: