"Ми розуміємо, що церква - це та інституція, де висока довіра, серед депутатів зокрема. Перспективи ухвалення Стамбульської конвенції в тому вигляді, в якому вона є, дуже низькі. Але у нас є зобов'язання, і рухатися потрібно шляхом медіації", - сказав нардеп.

Нагадаємо, Україна підписала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульська конвенція) ще 2011 року, але досі не ратифікувала. Проти ратифікування постійно виступає Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.

У 2016 році спроба ратифікувати цей документ провалилася. Нинішня Верховна Рада в цьому питанні також консервативна. Минулого тижня 307 депутатів створили міжфракційне об'єднання "Цінності, гідність, родина", яке очолив Святослав Юраш. Попри те, що проти нього агітували в УПЦ (МП), об'єднання близьке до позиції Всеукраїнської Ради Церков.

На сьогодні Конвенцію Ради Європи у ЄС не ратифікували Болгарія, Чехія, Угорщина, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Словаччина та Велика Британія. Європейський Союз та Рада Європи закликають Україну ратифікувати її без зволікань. В Україні насильство над жінками залишається однією з найгостріших соціальних проблем: щорічно кількість жертв сягає 1,1 мільйона.

Фото pravda.com.ua

Теги: