Відкрили фестиваль ведучі Ольга Левська і Артур Пісковський. Останній, як соліст гурту «Територія світла», наживо заспівав зворушливу пісню про душу.

Захід відбувається за підтримки Міністерства культури України.

«Нам важко виживати в тих інформаційних потоках, які на нас ллються з екранів. Ми не просто захлинаємося, а тонемо в них, – звернувся у привітальному слові до повнісінької глядацької зали представник Мінкульту Павло Білаш. – Рятує нас світло! Саме тому Міністерство культури підтримує такі фестивалі, які дають можливість роздуму, позитиву, оптимізму. Дозвольте привітати з відкриттям і початком. Учасникам – удачі і подальших успіхів!».

Прагнення світла. У Києві проходить IV кінофестиваль «світлого кіно»

Організатори запевняють, що підготували дуже багато веселих, яскравих та зворушливих фільмів, переважна більшість яких, створена українськими кінематографістами. Гості кінофестивалю матимуть змогу побачити особливо гарну добірку ігрових та анімаційних робіт.

«Нам в ХХІ столітті так не вистачає моральних принципів, які несуть добро, життя, – промовила зі сцени мистецтвознавкиня і громадська діячка Олена Стебельська. – Наша сучасна культура – це і є цінності. Один філософ сказав, що культура – це прагнення благополуччя і світла. Бажаю, щоб ваші діла прославляли Бога і розповсюджувалися!».

Конкурсна програма налічує п’ять номінацій: ігровий короткометражний фільм, документальний короткометражний фільм, анімація, музичний кліп та соціальний ролик. Переможців визначить наприкінці другого дня кінофестивалю два журі: професійне і глядацьке.

Серед членів професійного журі – режисер, сценарист, заслужений діяч мистецтв Леонід Мужук, режисер, креативний продюсер телеканалу ZIK Олександр Авшаров, актор театру та кіно Дмитро Ступка, заступник голови Спілки християнських письменників України Світлана Шаповалова.

«Де диво, що я тут! – ділиться враженнями глядач Антон – Я не знав про цей захід взагалі нічого. За півтори години до початку надибав подію на фейсбуці і зрозумів, що хочу це побачити. Дізнався, що білетів немає. Але так хотів на «Світло», що був готовий сидіти навіть на сходинках! І все склалося якнайкраще. Місце знайшлося, та ще й багато друзів зустрів, з якими давно не бачився».

Великі справи починаються з маленьких кроків, а перемогти темряву легше разом. Підтримати українське кіномистецтво можна вже сьогодні, завітавши у найстаріший кінотеатр Києва – «Кінопанораму», аби оплесками і емоціями винагородити митців-учасників кінофестивалю «Світло».

Програма заходу

Ольга Рибачук

Теги: